Thaise mosselen

Hoofdgerecht, voor 2 personen, bereiding ca. 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 el arachideolie
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1600 g MSSL mosselen
  • Thaise vissaus
  • 1- 2 limoenen
  • 2 lenteuitjes, in ringetjes een handje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verwijder de buitenste, hard schil van de serehstengel en snijd de kern in heel dunne ringetjes.
  2. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de sereh en currypasta een minuut. Doe de mosselen en de kokosmelk in de pan. Leg een deksel op de pan en breng aan de kook. Kook de mosselen in 3 – 5 minuten net gaar, terwijl je de pan tussendoor een paar keer flink opschud.
  3. Proef het kookvocht en maak verder op smaak met vissaus en limoensap. Stort de mosselen met hun kookvocht in een schaal en bestrooi met lenteui en koriander. Geef er partjes limoen en gestoomde pandanrijst bij.

TIP

In plaats van rode currypasta kun je ook groene currypasta gebruiken.