Spaghetti met ansjovis en mosselen

Hoofdgerecht, voor 2 personen, bereiding ca. 15 minuten

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 4 ansjovisfilets (uit blik), fijngesneden
  • een snuf chilivlokken
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 800 g MSSL mosselen<
  • ½ glas droge witte wijn

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit op matig vuur de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin zachtjes knoflook, ansjovis en chilivlokken.
  3. Zet het vuur wat hoger en bak de tomaatjes 30 seconden mee. Doe de mosselen in de pan, samen met de witte wijn. Leg een deksel op de pan en kook de mosselen 3 4 minuten tot ze open staan. Schud tussendoor af en toe flink aan de pan.
  4. Doe de uitgelekte spaghetti in de mosselpan, samen met de peterselie. Laat de pan nog 30 seconden op laag vuur staan en hussel alles goed door elkaar. Serveer direct

TIP

Als er na het koken van de mosselen erg veel vocht in de mosselpan zit, schep de schelpen er dan even uit laat het kookvocht (de saus) een paar minuten op hoog vuur inkoken. Doe de mosselen er daarna weer bij.