Mosselen a la Plancha

Voorgerecht voor 4 personen, bereiding ca. 10 minuten

Ingrediënten

  • ½ rode ui, ragfijn gesneden
  • rasp van 1 limoen
  • 2 el rodewijnazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1600 g MSSL mosselen

Bereidingswijze

  1. Klop een dressing van de rode ui, limoenrasp, azijn en olijfolie
  2. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Doe er zoveel mosselen in als in 1 laag in de pan passen en bak de schelpen 3 – 4 minuten tot ze allemaal open staan. Schud af en toe stevig aan de pan of schep de mosselen om met een spatel.
  3. Leg de mosselen op een schaal en bedruppel elke mossel met een heel klein beetje van de dressing.
  4. Herhaal met de overige mosselen.

TIP

Je kunt voor dit gerecht met 2 grote pannen werken, zodat alle mosselen tegelijkertijd klaar zijn. Maar het is ook helemaal niet erg om de mosselen in porties aan je gasten voor te zetten. Gezellig juist, want dan geniet je er langer van.